De prijs die voor een autoruit in rekening wordt gebracht is afhankelijk van diverse factoren. In eerste instantie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het soort autoruit. Betreft het een voorruit die is gemaakt van gelaagd glas of gaat het om een zij- of achterruit van gehard glas? Dit maakt een zeer belangrijk verschil. Een voorruit van gelaagd glas is namelijk altijd duurder in vergelijking met een zij- of achterruit van gehard glas. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en het productieproces van deze beide glassoorten. Daar waar gelaagd glas bestaat uit meerdere glaslagen en is voorzien van een PVB-folie tussen deze glaslagen in geldt dat niet voor gehard glas. Deze laatste zal bij autoruitschade dan ook altijd in ontelbare scherpe stukjes uit elkaar spatten. Dit is niet het geval bij gelaagd glas waar slechts een sterretje of flinke barst in zal ontstaan. Wilt u graag te weten komen hoeveel een nieuwe autoruit precies kost en vooral hoe u bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs? Lees dan snel verder!

Het hoge prijskaartje van een originele autoruit

Niet alleen het type autoruit is bepalend voor de prijs, wat bovendien ook te denken van het soort autoglas? Er bestaan tegenwoordig op de markt namelijk ook twee verschillende soorten autoruiten die qua kostprijs behoorlijk ver uit elkaar liggen. De eerste autoruit die we aan u willen voorstellen is de originele. Deze autoruit kunt u herkennen aan het aanwezige merklogo. Dit merklogo lijkt op het eerste zicht slechts een detail, maar het is wel bepalend voor de zeer stevige prijs die er aan de autoruit verbonden is. Hoe dat komt? Zeer eenvoudig. Een originele autoruit mag uitsluitend worden verkocht door een erkende merkdealer. Zo nu en dan zijn er wel eens autoruiten op de tweedehandse markt terug te vinden, maar de oorspronkelijk zeer hoge aanschafprijs zorgt er voor dat daar in de meeste gevallen nog meer voor wordt betaald dan een after market autoruit.

Wat kost een autoruit voor de after market?

Gelukkig bestaat er naast de originele autoruit namelijk ook nog een veel interessanter alternatief. Het gaat hierbij om een after market autoruit die niet is voorzien van een merklogo. Op het eerste zicht lijkt dit misschien een beetje vreemd, maar dat is het helemaal niet. Deze autoruiten zijn zoals de naam reeds laat vermoeden specifiek bestemd voor de after market en hebben eigenlijk ook een beetje als doel om het aanschaffen van een nieuwe autoruit ter vervanging van een beschadigd exemplaar voordeliger te maken. U zult zich zeker niet alleen afvragen hoeveel een autoruit kost. Niet alleen de prijs van een autoruit is namelijk belangrijk, want wat verder ook te denken van de kwaliteit waarover het beschikt? Op dit vlak hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken. After market autoruiten worden geproduceerd in dezelfde fabriek en maken bovendien deel uit van dezelfde productielijn als originele autoruiten. Op het vlak van kwaliteit kan er dus geen sprake zijn van ook maar enig verschil. De after market autoruiten worden altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen.

Wanneer is een nieuwe autoruit plaatsen noodzakelijk?

Veel automobilisten zijn in de veronderstelling dat de autoruit vervangen veel zal kosten. Dit is meteen ook één van de belangrijkste redenen waarom veel auto eigenaren er voor kiezen om het vervangen van hun beschadigde autoruit uit te stellen. In bepaalde gevallen hoeft dit niet zo’n groot probleem te vormen, maar het is wel goed om er rekening mee te houden dat een afkeuring voor de apk dreigt. Dit is onder meer het geval wanneer er in de voorruit een sterretje of (enkele) barst in het gezichtsveld van de bestuurder is te vinden.

Wat kost een autoruit vervangen door een expert?

Wanneer de autoruit vervangen moet worden is het natuurlijk niet alleen de vraag wat een nieuwe autoruit kost. Het aanschaffen van een nieuwe autoruit is namelijk slechts één ding, want het beschadigde exemplaar moet ook nog worden vervangen. Ook hiervoor bent u aan het juiste adresbij één van de verschillende autoruitherstellers. Het betreffen hier stuk voor stuk echte vakmannen die precies weten hoe ze uw autoruit vervangen moeten volgens de fabrieksvoorschriften. Daarnaast hoeft u vaak geen rekening te houden met zeer lange wachttijden waardoor u bijzonder snel met uw herstelde auto terug de weg op kunt!